Avelsmål

 
VALPENS UPPVÄXT
Våra hundar bor tillsammans med oss, som familjemedlemmar, i huset och vi tycker att det är självklart att valparna växer upp med oss. De blir vana vid olika människor, andra hundar och allt annat som hör till ett normalt vardagsliv.
 
MENTALITETEN - DET VIKTIGASTE!
Vår uppfattning är, att oavsett valpen är ämnad som utställnings- eller familjehund, så får man aldrig ge avkall på den rätta rastypen, sundheten och kanske det allra viktigaste; en bra och stabil mentalitet. Det är de inre, mentala egenskaperna som har avgörande betydelse för, att såväl utställnings- som familjehunden mentalt kan klara av alla de skiftande miljöer och stressande situationer som den ställs inför.
 
Naturligtvis avlar vi bara på friska hundar. Vi följer Jordbruksverkets och Svenska Kennelklubbens  regler och rekommendationer. 
 
En Grand Danois är ju så underbar, för att den kombinerar både storlek, kraft, skönhet och elegans med en mentalitet som gör den så självklar i våra hjärtan.
 
En eurasier är en underbar, okomplicerad hund. Glad och vänlig, lekfull och lättlärd, dessutom obekymrad om det mesta.

 
KONTAKTEN MED VALPKÖPAREN
Köper du valp hos oss, så är du inte en i mängden. Vi vill gärna ha kontakt med valpköparen och se när valpen växer upp. Det är också mycket intressant i vår avelsplanering, att ha kontakt med de vuxna hundarna från oss. Självklart har vi dygnet-runt-support till våra valpköpare.